Beste Muziekliefhebber,
Het Baraná Wereldjazz Festival komt eraan, op donderdag 26 april en vrijdag 27 april in Rasa!


Het Baraná Wereldjazz Festival brengt in twee dagen een uitzonderlijke selectie van internationale wereldjazz. Bezielde muziek met de wortels van de wereldmuziek en het avontuur van sprankelende jazz. Het belooft een groot feest te worden, en het festival is al ‘bij voorbaat het leukste festival van 2012’ genoemd door blogger Holly Moors!

De twee avonden hebben elk een eigen thema.

• Donderdag 26 april draait om Europa als smeltkroes van culturen. Hier treedt onder andere het tubafenomeen Michel Godard op met zijn trio Ecoute le vent (Luister naar de wind), gevolgd door een optreden van het illustere Moscow Art Trio, een band die zelden in Nederland te horen is.

• Vrijdag 27 april presenteert acts waarin sjamanistische invloeden uit Azië een rol spelen. Met allereerst de jonge Siberische zangeres Julia Charkova, die boventoonzang combineert met hartverscheurende melodische zang. Direct erna treedt het veelbesproken Duo Yom & Wang Li op: mondharp en klarinet, zacht gezegd een opmerkelijke combinatie, maar het duo was het onbetwiste hoogtepunt op de afgelopen Music Meeting… en Baraná biedt u de herkansing om dit fantastische duo alsnog te zien!
Maar dat is nog niet alles… Op beide avonden geeft Baraná zelf ook een concert in bijzondere samenstellingen: op de donderdag speelt het akoestische Baraná Quintet met Sanem Kalfa (winnares van het Montreux Vocalisten Concours 2010), op vrijdag presenteert Baraná in de veelgeprezen elektrische bezetting met Ernst Reijseger, Jeff Sopacua en Afra Mussawissade een splinternieuw programma onder de titel Elektro Shaman. Wereldpremière!

En ook dat is nog niet alles… Er zijn voorprogramma’s, zoals het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gebrachte Baraná Festival Workshop Orkest, met 17 sublieme amateurmusici uit heel Nederland, en het markante duo Paul Pallesen – Alan Purves. (Let op, ze beginnen al voor de aangekondigde 19.00, namelijk om 18.45) En er zijn ontmoetingen: muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende bands in intermezzo’s, en ontmoetingen met publiek middels een heuse twitterwall. Neem uw smartphone mee, en reageer op de concerten!

NB: vanaf 18.00 wordt er ook een buffet á 12,50 geserveerd, waarvoor u zich voor maandag 23 april kunt opgeven via onderstaande links.

Het is echt waar, en het is al snel! 

Kom 26 en 27 april naar het internationale Baraná Wereldjazz Festival en laat je verassen door verbeeldingsvolle en intense muziek!!!!!

Informatie en tickets:

Dag 1

Dag 2
Test2
Test 3