Baraná met Ceylan Ertem

by stevenkamperman on 13/12/2011

Eventjes dacht ik tijdens de enige repetitie voorafgaand aan de tour: ‘Waarom zitten we nu nootjes uit te zoeken, dat zou toch helemaal niet moeten hoeven?’

Toegegeven, het was alweer eventjes geleden dat we met Ceylan Ertem hadden gespeeld (onze eerste tour was in mei 2010), maar dat het materiaal zo ver weg was gezakt had ik niet verwacht. Maar tegelijkertijd wist ik ook wel dat ik me met deze band nooit zorgen hoef te maken. Wat een fantastische musici toch: Ernst Reijseger, Jeff Sopacua, Behsat en invaller Sebastian Demydczuk (Afra Mussawissade doet vanwege te verwachten gezinsuitbreiding niet mee deze tour). Het is dan wel even zoeken naar de nootjes, maar de grooves zijn meteen raak.

Ook Ceylan is eigenlijk iemand die geen repetities nodig heeft: vormvast, geconcentreerd; wat een feest om met haar te werken! Op de dag van de première nemen we met haar alles nog een keer door, maar de meeste tijd gaat op aan het bekijken van foto’s en filmpjes, en de clip die ze gemaakt hebben van ons stuk Dansopolis. Leuk: Ceylan is van de girlpower, en alle figuranten in de clip zijn dan ook vrouw. Mijn saxofoonsolo wordt ‘gespeeld’ door een 7-jarig meisje op een fluit, dat ook de gitaarsolo verderop voor haar rekening neemt.

We spelen achtereenvolgens in het Beauforthuis in Austerlitz, Paradox in Tilburg en Grounds in Rotterdam. En het is eigenlijk allemaal even makkelijk en fijn. Waar Ceylan vorig jaar nog vaak op een stoel zat tijdens concerten, omdat ze last had van duizelingen, is ze nu in optima forma. Ze straalt, ze pakt iedereen in, en ze zingt fantastisch.

Previous post:

Next post: