Baraná Trio in de Kunstkerk in Dordrecht

by stevenkamperman on 17/03/2009

Ik hoorde gisteren tot mijn verbijstering dat op de meeste scholen het muziekonderwijs is afgeschaft. Geen wonder dat kunsteducatie vanuit de ensembles tegenwoordig zo belangrijk wordt geacht. Het blijkt dat kinderen op school zelfs niet de meest basale noties over muziek bijgebracht krijgen. (Ik ken als contrast een muzikant uit Servie die vroeger tijdens elk middaguur van de week muziekles kreeg op school!)
Nou, vandaag zag ik gelukkig dat het ook anders kan..

We speelden met Baraná Trio in Dordrecht, en daar was een complete schoolklas van de plaatselijke Daltonschool present! En niet alleen vandaag, ze bezoeken elke week de lunchconcerten. Zo hoort het dus, chapeau! (Trouwens: wat vonden jullie er eigenlijk van???)

We speelden in de Kunstkerk in Dordrecht. Een prachtig oud kerkje, dat op proef door de gemeente is toegewezen als intieme concertzaal voor kamermuziekconcerten. De concerten worden geprogrammeerd vanuit muziekschool ToBe (weer educatie!)

Nou, ik kan de gemeente alvast vertellen dat het een geweldig initiatief is, waar ze nooooit meer moeten ophouden! Jaloers makende zaal, jaloersmakende akoestiek, jaloersmakend publiek (ca 130). En dan ook nog in het jaloersmakend mooie Dordrecht., dat je elke keer dat je een afslag mist weer in zijn volledige omtrek mag bewonderen 🙂 Dank aan Nico, Ben, Henk en Gerard voor de fijne ontvangst!

Oja, voor wie het nog niet gedaan heeft: word lid van Omroep C!

www.omroepc.nl

Previous post:

Next post: