Draailier creëert moderne klankwereld!

by stevenkamperman on 08/05/2009

We hadden vandaag een vijfsterren recensie in De Volkskrant! Geweldig nieuws, en hopelijk zorgt het voor meer publiek. Gisteravond waren er in het Bimhuis 50 bezoekers, wat na twee bijna uitverkochte concerten voor Baraná toch erg weinig is!


Allard Willemse Fotografie

Ik sprak een bezoekster die zelf had getwijfeld of ze wel moest komen. Ze had na een vakantie in Turkije veel zin gehad in Baraná, maar was geschrokken van het woord ‘draailier’. Was dat niet zo’n belegen folk-instrument? Uiteindelijk was ze heel enthousiast, juist over de fantastische moderne klankwereld van de draailier van Valentin Clastrier. Jammer dat het instrument dit ouderwetse imago met zich meedraagt, misschien hadden we er in de publiciteit meer op moeten inspelen.

Tja, tegen dit soort vooroordelen zullen we nog vaker oplopen, want Baraná bedient zich natuurlijk veelvuldig van oude instrumenten en oude muziek, om er een moderne klankwereld mee te creëren.

Gelukkig waren de mensen die er wel waren heel enthousiast. Ik sprak nog een Syrisch festivalorganisator, die ons niet alleen naar Syrië wil halen, maar ook een stuk heel graag wilde laten arrangeren voor de beste bigband in Syrië!

Previous post:

Next post: