Mixen in Istanbul van Xenopolis

by stevenkamperman on 05/07/2011

Ik arriveer eerder dan Behsat op het vliegveld, ik heb mijn zonnebrandcreme niet vergeten en ik heb zelf genoeg contant geld voor mijn visum op zak.

Dat belooft wat…

En inderdaad: ook andere zaken gaan anders dan gepland. We zijn naar Istanbul gekomen om onze nieuwe CD Xenopolis te mixen, ons project met popzangeres Ceylan Ertem. Maar we horen vlak vantevoren dat alle tracks die zij ingedubd heeft verloren zijn gegaan door een Hard Disk crash. En als we in Istanbul aankomen, blijken ook de sample-tracks van Afra nog ergens in cyber space rond te hangen.

Wat doen we hier eigenlijk?

Maar Behsat en ik hebben allebei zo’n goed gevoel over deze CD, dat het ons niet werkelijk deert. We begrijpen al snel dat een van ons nog een keer terug zal moeten komen om de mix af te maken in september, en accepteren het maar zonder morren. Het had waarschijnlijk toch gemoeten want een dergelijke ‘pop’plaat produceren is gewoon heel veel werk.

Bovendien begon ik te geloven dat hogere krachten ons een handje hadden geholpen. Het zat me namelijk al de hele tijd niet lekker dat Afra en Ceylan parallel aan het werken waren, en dus niet elkaars ideeën konden horen. Baraná staat voor communicatie in muziek, en dit is het tegendeel. Ceylan zegt inderdaad als ze de binnengekomen tracks van Afra hoort, dat het sowieso beter is dat ze alles opnieuw doet. Ontsnapt….

Maar er is nu toch ook genoeg te doen. Afra heeft geweldige nieuwe samples aangeleverd (ze zijn gelukkig uiteindelijk aangekomen), maar we moeten toch nog wel flink wat schuiven om de totaalsound goed te krijgen. Het zal bij het zoeken naar een sound blijven, zonder tijd voor precisiewerk. Maar de CD is het waard, en Sinan van Baykush is ook heel enthousiast.

De eerste avond gaan we nog gezellig bij Ceylan eten in haar nieuwe huisje met dakterras, en wat is het toch een wereldmeid. Warm, grappig en bizar creatief. Ze blijkt al de muziek en teksten voor haar volgende eigen CD in de afgelopen twee weken geschreven te hebben…. En nog een geweldige kok bovendien. Op de hotelkamer kijk ik nog weer eens naar haar reisverslag van onze tour, ontroerend.

[video:http://vimeo.com/25392146 100×100]

 

Behsat ‘Facebook’ Üvez

Sinan ‘Big ears’ Saykizli

Previous post:

Next post: