Nieuw project Sarap / Wijn

by stevenkamperman on 08/09/2009

We gaan al langzamerhand richting de première van ons nieuwe project Sarap / Wijn, op 15 oktober in het Tropentheater in Adam!

Als rode draad hebben we teksten genomen van de Perzische wiskundige/dichter/soefi/levensgenieter Omar Hayyám, die een pleidooi houdt voor het genot van ‘wijn’. Mooie teksten zijn het, mooi gelaagd, de betekenis is niet altijd eenduidig. Soms lijkt hij even heel plat de roes te bezingen, en dan heeft het daarna toch weer een mystieke dimensie. Tussen vrolijkheid en vervoering dus… Toen onze Turkse manager van dit thema hoorde, wilde hij dat we in Turkije absoluut onze mond dicht zouden houden hierover, voordat iemand anders ermee aan de haal zou gaan 🙂

Dit is de eerste keer dat Behsat en ik schrijven voor Baraná in kwintetbezetting, met bassist Meinrad Kneer en drummer Sebastian Demydczuk. We hebben nu twee repetities gehad, en het materiaal is heel mooi geworden, maar wel veeleisend. We hebben in de composities veel geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende modi, tegelijk of na elkaar. Traditioneel zeer ongebruikelijk, en het is soms ook echt puzzelen om het juiste evenwicht te vinden, maar dan is er ook ineens iets onbeschrijfelijks…. Het is echt Baraná, maar het is tegelijk ook heel anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan.

Previous post:

Next post: