Nieuwjaarsconcert

by stevenkamperman on 18/01/2010

Gisteren ons eerste Baraná-Nieuwjaarsconcert gegeven in het nieuwe Centrum Muziek XXI. Nieuwjaarsconcert op 17 januari? Nou ja, volgens de strikte regeltjes mag het vast niet zo heten, maar dat is natuurlijk juist een reden om het wél te doen.

 

Het was ook het begin van onze Vriendenclub, waar we dit jaar mee begonnen zijn. D.m.v. een bescheiden bedrag kunnen mensen ons werk steunen, en in ruil daarvoor proberen wij wat aardigheden terug te doen, zoals een korting op CD’s, een VIP-behandeling en…. speciale concertjes zoals deze te organiseren.

De opkomst was met zo’n 40 man publiek plezierig, gezien het feit dat de publiciteit maar kort vantevoren was ingezet, en dat onze Nieuwsbriefbestand door de nieuwe antispam-wetgeving niet meer zo groot is als hij ooit was. Dat moeten we dus weer helemaal opbouwen. Gelukkig stond er wel een aankondiging in zowel AD als Stadsblad.

We hebben uiteindelijk lekker gespeeld, maar waren bij de tweede repetitie ‘s ochtends behoorlijk verrast door de matige voorbereiding van onze gastmuzikant… Daardoor kwam de communicatie met hem niet van de grond, wat jammer is, want dat is juist wat onze muziek fris maakt. En waarom je een gastmuzikant uitnodigt… Wel fijn om te merken dat onze eigen interactie wel overeind bleef.

Voor het concert hebben Behsat en ik nog wat verteld over onze plannen, bijvoorbeeld het nieuwe project XENOPOLIS met ceylan Ertem, en ook nog een film laten zien over onze laatste optredens in Turkije. Wat er helemaal niet van gekomen is door alle nieuwigheid: we hadden onze zakelijk leider Ineke en onze boekster Josine even in het zonnetje willen zetten voor hun geweldige bijdragen…

En na het concert was er tijd voor waar het allemaal om begonnen was: ontmoeting met het publiek. Dat was leuk: een paar dierbare bekende gezichten (Fred! Tjitze!), en ook nieuwe aanwas…. Leuk!

 

Previous post:

Next post: