Showcase in de Melkweg

by stevenkamperman on 06/12/2010

Natuurlijk: we houden van spannende muziek, maar de omstandigheden hoeven niet per se ook bijzonder spannend te zijn…

 

 

We speelden op 2 december op de Dutch Jazz & World Meeting een zogenaamde showcase: een concert waarbij programmeurs van heinde en verre komen om jou, en andere bands, te zien optreden. Want live is natuurlijk toch anders dan op de plaat. Als je een goed concert geeft, is het een goede manier om je in de picture te spelen, maar andersom ook. Spanning genoeg om fabuleuze spelers te hebben zien veranderen in nog net niet schutterende amateurs.

 

Extra spannend dus als een van de musici op weg naar het concert belt om te zeggen dat ie zijn partijen thuis vergeten is, en dat als ie omkeert hij te laat op het concert komt. Snel mijn vrouw Simone gebeld in Utrecht, die de partijen naar onze boekingsmedewerker Josine mailt, die in Amsterdam woont. Geweldig opgelost, als niet net nu de inkt in haar printer op was geweest….. Gelukkig slagen zakelijk leider Ineke en Josine er uiteindelijk in om de partijen in het kantoor van de Melkweg (waar we spelen) nog te printen, en in de pauze voor het concert is er nog net genoeg tijd om ze aan elkaar te plakken. Ach, uiteindelijk bleek hij het eigenlijk ook wel min of meer uit zijn hoofd te kennen.

Grappig genoeg is iedereen volkomen relaxt op het podium, en spelen we een puike set. We krijgen veel leuke reacties achteraf, en onze geluidsman P-P vertelt me dat er na vrijwel elk stuk wel iemand ‘wauw!’ of ‘te gek!’ roept in het publiek om hem heen. Ik was een beetje teleurgesteld doordat veel programmeurs voortijdig weggingen om ook nog bij de Ploctones of Knalpot te gaan kijken, maar de reacties later maken veel goed. Is maar goed ook, want spelen in het buitenland wordt zo langzamerhand noodzaak, als je op de laatste krantenberichten mag afgaan…

Tot slot: we gaan in ieder geval weer naar Cairo komend jaar!

Previous post:

Next post: