Tien dingen die opvallen aan Rusland (dag 2)

by stevenkamperman on 20/10/2011

Tien dingen die meteen opvallen aan Rusland:

 

– Vooralsnog overal goede WIFI, zonder inlogcode.

– De mannen lopen gewichtig rond, de vrouwen doen het werk. Behalve met de halmedewerker heb ik nog geen Russische man gesproken, en er ook geen van dichtbij gezien.

 

 

– De vrouwen lopen daarbij voortdurend op stilettohakken van 15 cm en in nauw aansluitende vampkleding. Ook als ze hun auto schoonmaken en de olie verversen trouwens (zoals ik net vanuit mijn hotelkamerraam zag).

– Mensen zijn hier nog veel fysieker dan ik al ben: ik ben al twee keer licht opgeschrokken nadat Natasja me bij mijn arm vastpakte. Toch een behoorlijk contrast met zeg maar Egypte, waar ik onze gastvrouw tot afgrijzen van haar vriend een keer vastpakte.

– Het kraanwater is niet te zuipen. Om dat te verhullen wordt overal aan het water hier een schijfje citroen toegevoegd, waarmee het definitief tot toiletschoonmaakmiddel afglijdt.

– Wie komt er nou op het idee om een fles normaal mineraalwater met aardbeiensmaak op smaak te brengen? Getver.

– Het is binnen warm. De verwarmingen op de kamers hebben geen regelknoppen en kunnen niet uit, zodat het raam open de enige mogelijkheid is om af te koelen. Over global warming gesproken.

– Het meisje van de bediening wordt bizar chagrijnig als er om vegetarische gerechten wordt gevraagd. Harmen Fraanje wordt omstandig gewezen op alle rijst die er rondom het vlees ligt, onze bassist Meinrad Kneer krijgt zelfs helemaal geen bord meer. Ik spreek geen Russisch, maar versta wel het woord ‘idiot’.

– Vlees wordt hier trouwens bij voorkeur in een nauwelijks herkenbare gekookte en gehakte vorm opgediend, volgens ervaringsdeskundige Sebastian vermoedelijk na een carrière als soepvlees. Ook na proeven moeilijk om vast te stellen om welk dier het eigenlijk ging.

– Natasja waarschijnlijk de hele nacht aan haar nieuwe kapsel heeft gewerkt, en aankondigde zich vanavond ook nog op te maken.

 

Vanavond spelen in Agademgorodok

 

 

 

Previous post:

Next post: