Prisma Strijktrio & Steven Kamperman – ‘Bodies’

‘Bodies’ is een programma vol beweging, soms letterlijk naar het publiek toe

StevenKamperman-GemmaVanDerHeyden

Klarinettist en componist Steven Kamperman schreef een drieluik van strijktrio’s over ‘lichamen’: over hun groei, hun beweging en hun kwetsbaarheid. ‘DNA’ gaat over bouwstenen, in ‘Cells’ groeien nieuwe levensvormen uit, en in ‘Bodies’ komen lichamen dansend in beweging. Als componist koppelt Kamperman steeds helderheid aan een intuïtieve uitwerking, waarbij een heel eigen universum ontstaat. Zijn stukken zijn communicatief en hij vindt een ideale partner in…

 

PrismaStrijktrio - Ronald Knapp…Het Prisma Strijktrio, bestaande uit Janneke van Prooijen op viool, Elisabeth Smalt op altviool en Michiel Weidner op cello. Het Prisma Trio kan sinds zijn oprichting in 2002 op groot enthousiasme bij publiek, recensenten en componisten rekenen. De recente CD Voyage werd in het blad Luister met een ’10’ gewaardeerd. Prisma houdt van avontuur, waarbij kwaliteit, inspiratie en contact met het publiek voorop staan.

Tussen de drie uitvoeringen van het Prisma Strijktrio, speelt Steven Kamperman zelf solocomposities op altklarinet, getiteld ‘Duologen’. Deze stukken zijn telkens duo’s met zichzelf, waarbij hij zingt, stampt en een heel scala aan verrassende speeltechnieken aanwendt.

‘Bodies’ is een programma vol beweging, culminerend in een gezamenlijke finale die letterlijk naar het publiek toekomt.

Moors Magazine over ‘DNA’

“Een prachtig, aangrijpend stuk, zeer mooi uitgevoerd (…) Steven Kamperman liet horen dat hij ook als componist tot de top behoort. Magnifiek.”

‘Cells’ uitgevoerd door Prisma Strijktrio

 

‘Duologen’ voor altklarinet uitgevoerd door Steven Kamperman