Press kit Kamperman3 + Godard + Van Geel

• Steven Kamperman altklarinet • Sanem Kalfa zang • George Dumitriu gitaar, viool • Michel Godard tuba, serpent • Oene van Geel altviool, cajon

In het voorjaar van 2016 presenteert klarinettist Steven Kamperman met zijn trio een nieuw programma met  twee bijzondere gasten: de geniale Franse tubaist Michel Godard heeft in de Europese jazzscene een dijk van een naam opgebouwd met zijn krachtige spel op tuba en onnavolgbare lyriek op de weemoedige serpent. Violist Oene van Geel behoeft geen introductie: met zijn enerverende altvioolspel en zijn puntige cajon-spel weet hij het publiek steevast in vuur en vlam te zetten. Het Steven Kamperman Trio heeft zich het afgelopen jaar gepresenteerd als een pleitbezorger van meeslepende avontuurlijke muziek: poëtisch met een stevige bite. Kampermans composities verraden een liefde voor volksmuziek, maar het resultaat is beslist eigenzinnige moderne muziek: ritmisch, sprankelend en met tal van verrassende wendingen.

De Nederlandse pers reageerde ronduit enthousiast op het verschijnen van hun CD en hun live-optredens: “Een magisch album” (Moorsmagazine), “Muziek die je kan prikkelen, weg doet dromen en weet te emotioneren” (Caleidoscoop) en “Een lust voor het oor” (MixedWorldMagazine).

 

Klarinettist en componist Steven Kamperman was jarenlang co-leider van de baanbrekende wereldjazzformatie Baraná.

Zangeres Sanem Kalfa won in 2010 op indrukwekkende wijze het internationale Montreux Jazz Vocalisten Concours.

Gitarist George Dumitriu won in zijn jeugd maar liefst zestien prijzen als klassiek violist alvorens hij zich ontwikkelde tot een bijzonder veelzijdige en avontuurlijke jazzgitarist.

 

Press photo Steven Kamperman Trio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Press Photo Michel Godard

MichelGodard1

 

 

 

Press photo Oene van Geel

Oene van Geel door Ben Deiman-1